a retro netrádió

Névnapok

[nevnap]


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
59560856_2438473162832619_2086624386617442304_n

8 évesek lettünk! Önök nélkül nem sikerült volna…

Az egész úgy indult, hogy B. Tóth László és Popovics László kitalálták, jó lenne egy olyan internetes rádiót indítani, ami a múlt értékeire épül, de a mai kornak megfelelően működik.  A sikerhez adott volt a jól csengő név: Poptarisznya. A Poptarisznya, 1982-től 2002-ig szinte minden vasárnap milliókat ültetett le a rádió elé, és vártuk, hogy megtudjuk, mik az újdonságok, milyen zenékre táncolnak a diszkókban és persze betekintést kaptunk a slágermúzeum keretén belül a régi világ dalaiba is. A műsorvezető B. Tóth László műfajt teremtett Magyarországon, diszkósok tucatjai próbálták sajátos műsorvezetői stílusát utánozni, egyedi szignálparkját megszerezni. A műsor mindvégig megtartotta az indításkor kőbevésett értékeit, célját, és még az újkori kereskedelmi rádiózás világában is megtalálta a helyét.
A 2002-es Petőfi rádiós időszak után, több budapesti és vidéki rádióban is újraéledt, de az igazi visszatérése 2011. május 5-én történt, a poptarisznya.hu internetes rádió indulásakor.
Ennek a rádiónak a nem titkolt szándéka volt visszahozni a kissé már feledésbe merült világ értékeit, stílusát, dalait, mondanivalóját. Olyan legendás rádiósokkal, mint Komjáthy György, Fodor János vagy Dombóvári Gábor.
A rádió természetesen végigment a szokásos fejlődési szakaszokon. Jöttek új kollégák, indultak és megszűntek műsorok, de a mai napig is a nyugalom békés szigete vagyunk, az internet tengerében.
Az elmúlt 8 évben 27 fajta műsort készítettünk, aminek egy jelentős része ma is hallható. B. Tóth László, Fodor János, Dombóvári Gábor, Nádas György, Hargittay Gábor, Popovics László, Rozgonyi Gábor volt az alapcsapat.
Aztán érkezett Orbán Tamás, Hajcser Attila, Kiss György valamint Rózsa Péter, Éles István, Bencze Attila, Boros Csaba, Sándor András, Szigeti Ferenc, Kovács József, Lantos Gábor, Aradi Tibor, Varga Ferenc József, és Kiss Zoltán Zero.
Az elmúlt 8 évben számos hazai sztár látogatott el hozzánk, tisztelte meg jelenlétével a poptarisznya stúdióját.
Tudjuk, hogy a mai rohanó világban nehéz mindig mindenben helytállni, és 37 évvel ezelőtt még nem sejtettük, hogy egy rádióműsor végül komplett rádióvá növi ki magát.

És most az ünnepelt fog ajándékot adni Hallgatóinknak.
Május 5-én reggel 8 órától éjfélig több műsorunk első adását hallhatják.

Itt lesz újból B.Tóth László, Komjáthy György, Fodor János, Dombóvári Gábor, Nádas György, Rozgonyi Gábor, Bencze Attila, Sándor András, Orbán Tamás, Popovics László, Hajcser Attila, Éles István, Kovács József és még sokan mások.

A műsorok pontos kezdési időpontjait folyamatosan ismertetjük a facebook.com/poptarisznya oldalon.

Köszönjük a nyolc éve tartó kitüntető figyelmet. Önök nélkül nem sikerült volna!

A poptarisznya.hu csapata