a retro netrádió

Névnapok

Zsolt


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform

Segítség

1. Hogyan hallgathatom a Poptarisznya.hu internetrádiót?

Számítógéppoptari_fejlec segítségével a weboldalunk felső fejlécében a Poptarisznya ikon alatti ?gombok? valamelyikére kattintva megszólal a rádió. A legegyszerűbb megoldás a Poptarisznya Player használata, melyet a piros hangjegy gombbal indíthat el. Amennyiben rendelkezik a számítógépén feltelepített audiolejátszó programmal (pl. Winamp, vagy Media Player, Media Player Classic, stb.) akkor a Winamp, vagy a Media Player ikonunkra kattintva az ön által szimpatikusnak vélt lejátszóval is hallgathatja adásunkat. Csatornánk hallgatása közben nem szükséges a weboldalunkon tartózkodnia, mivel mind a Poptarisznya Player, mind pedig egyéb hanglejátszó program használata esetén, az egy külön ablakban, vagy pedig külön alkalmazásként fut, tehát megvalósítható az úgynevezett háttérrádiózás. Akár munka közben is hallgathat bennünket, miközben a gépen dolgozik, csupán arra kell ügyelnie, hogy az aktuálisan használt lejátszót hagyja megnyitva. A vízszintes menüsor utolsó gombja egy telefon ikon. Mobiltelefonról elérve oldalunkat erre az ikonra kattintva a legtöbb mobiltelefonról is hallgathatóak vagyunk, de erről részletesebben a 2-es menüpontban írunk, mivel jelenleg többféle mobilplatform is létezik. Ha bármely problémát tapasztalna rádiónk hallgatása közben, nézze át a 6-os pontunkat, vagy amennyiben nem talál megoldást, írjon nekünk az info@poptarisznya.hu címünkre!

 

 

2. Benézhetek a stúdióba kamerával?

Ikameragen, a piros hangjegyikontól balra található kameragombra kattintva megnyílik a kameraablak. Élő adás esetén a stúdiókép látható, ismétlések, és tiszta zene üzemmód alatt pedig állóképek, és reklámok.

 

3. Mobiltelefonon hallgathatom a Poptarisznya.hu internetrádiót?

mobilewithhpIgen, mobiltelefonon keresztül is hallgatható a Poptarisznya.hu Ezzel lehetővé vált csatornánk út közbeni hallgatása akár gyalog, akár gépjárműben. Amennyiben mobiltelefonja rendelkezik fejhallgató-kimenettel, illetve internetböngészési lehetőséggel, valamint WiFi kapcsolattal, akkor nagy valószínűséggel tud minket hallgatni mobilján. Kétféle kapcsolódási lehetőség közül választhat mobiltelefonos kapcsolódás esetén.   Amíg WiFi használata mobile1esetén a WiFi HotSpot hatókörén belül mozoghatunk szabadon, addig a mobilnetes kapcsolattal (3G, vagy HSDPA) a szolgáltató lefedettségétől függően akár az egész országban hallgathatóak vagyunk útközben. Ne feledje, hogy a WiFi kapcsolat díjmentes, viszont a mobilnetnek havidíja van, melyről a mobilszolgáltatója tud tájékoztatást adni. Léteznek már egészen elérhető árú fixdíjas csomagok is, már akár 1-2 ezer Forint körüli összegért is. Ha már kapcsolódott az internethez, akkor már csak a csatornánkhoz történő csatlakozás van hátra. Ezt többféleképpen is megteheti, a telefonkészülék platformjától függően. Elméletben a Poptarisznya.hu weboldal felső menüsorán a piros telefonikonra kattintva a legtöbb mobiltelefon képes azt lejátszani, de ha ez mégsem sikerülne, akkor javasoljuk a TuneIn alkalmazás letöltését, és használatát. A folytatásban íme néhány példa:

Androidos Okostelefon:
Amennyiben a mobiltelefon ikonra történő kattintás nem vezet eredményre, úgy vagy a Winamp, vagy a TuneIn alkalmazás használatával lehetséges rádiónk hallgatása. Mindkét alkalmazás az Android Marketből (Újabban Google tuneinandroid2Play Áruháznak is hívják) tölthető le. Ez elérhető az okostelefon főmenüjéből a Play Áruház, vagy az Android Market gombbal, illetve a telefon böngészőjében a https://play.google.com/ oldalon. A betöltődött oldalon a keresőmezőre kell kattintani (nagyító ikon) és a keresőmezőbe beírni a keresett alkalmazás nevét (pl. Winamp vagy TuneIn). A találati listán rákattintunk az általunk telepíteni kívánt program ikonjára, majd a megjelenő ablakban megnyomjuk a telepítés gombot. Ektuneinandroid3bkor a telefonra feltelepül a kiválasztott program, és máris rendelkezésre áll a készülék főmenüjéből. A TuneIn megnyitása után meg kell keresnie a Poptarisznya.hu csatornát. Ehhez a program fő ablakában kattintson a felső soron lévő keresőmezőre (szintén nagyító ikon) és ide írja be: Poptarisznya majd kattintson a megjelenő Poptarisznya ikonra. Ezek után már hallgathat bennünket Androidos okostelefonjával bármikor, és internet elérésétől függően szinte bárhol. Csatlakozhat az internetre WiFi-n, vagy Mobilinterneten készülékétől, és szolgáltatójától függően, bennünket bármikor, és szinte bárhol hallgathat!

Nokia mobil-, vagy okostelefon:
Amennyiben a mobiltelefon ikonra történő kattintás nem vezet eredményre, úgy vagy a Nokia Internet Radio, vagy a Winamp, vagy a TuneIn alkalmazás használatával lehetséges rádiónk hallgatása. Nokia készülékeknél ez (mármint a NokiaInternetRadio2Nokia Internet Radio) általában már telepítve van a telefonra, de ha az ön készülékén még sincsen telepítve ez a szolgáltatás, az ingyenesen letölthető a Nokia oldaláról. Ha a Nokia készüléke Android Operációs rendszerrel rendelkezik, akkor a fenti eljárást kövesse. Ha viszont Symbian rendszerű a telefonja, akkor a fent említett applikációkból értelemszerűen a Symbian változatot töltse le. A Nokia Internet Radio feltelepítése után a keresés menüpontba írja be hogy Poptarisznya majd nyissa meg a találati listán a Poptarisznya.hu rádiót. Ha gondolja, mentsen el minket a kedvenc csatornái közé, így nem kell minden egyes alkalommal újra megkeresni azt.