a retro netrádió

Névnapok

Zsolt


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
Cseke

Hatvan évvel ezelőtt indult… Teenager party és Cseke László!

Magyarországon az idősebb korosztály képviselői még emlékeznek a Szabad Európa Rádió Magyar Osztályának 42-éves történetére.   Hat évtized azonban hosszú idő, felejtéssel jár, szélnek ereszt emlékeket, ugyanakkor nosztalgiára is ösztönöz. Engedve e különös erőnek, vissza emlékezésre hívjuk a pop-rock zene (elsősorban) régi kedvelőit. A kiváltó ok, egy évforduló, amely születésnap is! 1959 – 2019
Ma 60 éve, hogy a SZER elindította hullámhosszain a Tinédzser Partit, Cseke László irányításával, aki három évtizeden át forgatta a világ pop-rock hanglemezeit és sok-sok ezer kívánság teljesítésével szórakoztatta a Kárpát-medencében élő fiatalok nemzedékeit. A népszerűvé vált műsornak 1989 előtti becslések szerint is többszázezres hallgatótábora volt, amely önmagában páratlan a magyar nyelvű rádióadások történetében.

Az évforduló alkalmából bemutatunk egy igazi ritkaságot. Az összeállítás elején hallhatják az 1959-es első adás indulását, majd egy 10 évvel későbbi, 1969-es Teenager Party-t, ami teljes egészében megegyezik az eredeti műsorral, csupán a zenék lettek kicserélve, hogy megfeleljen a mai kor minőségi követelményeinek.

Az összeállítás második részében ugrunk az időben 27 évet, és bemutatjuk az 1996. augusztus 19-i ünnepi vasárnapi koktélt, ahol Komjáthy György vendége Cseke László volt.

A visszaemlékezés vége fele élőben kapcsoljuk majd Komjáthy Györgyöt, akit Hajcser Attila kérdez a rádiós legendáról, pályájáról, és visszaemlékezünk a 60 éve indult legendás műsor fontosabb pillanataira.
Tartsanak velünk május 31-én, 18 órától a poptarisznya.hu-n.