a retro netrádió

Névnapok

Zsolt


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
Calypso rádió

Élő Calypso Rádió emlékműsor május 23. 9h-tól!

A szórakoztató és könnyűzenei műsorokat sugárzó adót a Magyar Rádió és a Multimedia Organisation alapította 1989-ben, az első adás május 22-én szólalt meg.  Olyan ikonikus műsorvezetők dolgoztak az adónál, mint például Antal Imre, Szilágyi János, Novotny Zoltán, Molnár Dániel, Dombóvári Gábor, Albert Györgyi, Fodor János, Deák Horváth Péter, Rékai Gábor, Gulyás László, Aigner Szilárd, Kristóf Gábor vagy éppen Zorán és Heilig Gábor.
A rádió 8 és 19 óra között működött a 873 KHZ középhullámú frekvencián, és elsősorban könnyűzenét sugárzott. Bevezette a hallgatói betelefonálást a műsorba, játékokat szervezett, ahol saját termékeket lehetett nyerni, mint például a Calypso-zokni vagy a híres Calypso matrica, ami szintén nagyon közkedvelt volt, mivel kizárólag a rádión keresztül lehetett hozzájutni, kereskedelmi forgalomban nem volt kapható.
Az 1990-es évek végére Magyarországon egyre több kereskedelmi rádió működött, amelyek a jó minőségű vételt lehetővé tevő URH-n működtek és egyre inkább elszívták a Calypso hallgatóit. Az évtizedes tervek ellenére a rádiót nem helyezték át az ultrarövidhullámra. A Magyar Rádió 2002 nyarán eladásra kínálta fel a rádiót. Az eladási pályázat sikertelenül zárult, ezért az MR 2002 végére azt megszüntette.
A rádió utolsó adását 2001. november 30-án sugározta.

Május 05-én reggel 9-órától a poptarisznya.hu emlékműsort készít, B.Tóth László, Hajcser Attila, valamint Popovics László műsorvezetésével.

Az adásban eddig sosem hallott részleteket hallhatnak a rádió utolsó napjáról. Archív felvételekről megszólal többek között, Déri János, Albert Györgyi, Molnár Dániel, Aigner Szilárd, valamint Bárdos András, Heilig Gábor, Zorán, Török László, Szilágyi János, Kristóf Gábor, Gulyás László, és még sokan mások.

Tartsanak velünk ezen a délelőttön is, egy időutazásra!

Várja Önöket, B.Tóth László, Hajcser Attila és Popovics László.

www.poptarisznya.hu

Kezdés: Május 23, reggel 9 óra.