a retro netrádió

Névnapok

Pál


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform

Műsoraink

poptari fm copy

Poptarisznya Fm B.Tóth Lászlóval
Minden csütörtökön 10-13h-ig

A klasszikus Poptarisznya bevált receptje szerint a zenei műsornak tartalmaznia kell mindent ami jó, lehet ez akár régi, vagy adott esetben új. Ezt a koncepciót tartja szem előtt B.Tóth László, aki egyben egy lehetetlennek tűnő küldetést is vállal ezzel a jelen korban, mivel egyedülálló módon közel 50 év zenei repertoárját igyekszik bemutatni hétről hétre Poptarisznya Fm műsorában. Hogy mindez hogyan sikerül neki? Döntsék el önök! Nem fognak csalódni. De azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy ha valakitől, hát tőle bizton elfogadhatjuk a fent említett dalokat, mivel mindmáig autentikus képviselője a fenti időszaknak. (A klasszikus magnósblokkról még nem is beszéltünk…) További hab a tortán, hogy ezt a műsort több földi sugárzású rádió is átveszi, így akár URH-n is élvezhető a hamisíthatatlan Poptarisznya élmény! Régi és új dalok egy műsoron belül itt a Poptarisznya Fm-ben B.Tóth Lászlóval.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Matiné Dombovári Gáborral
Minden szombaton 9-12h-ig

A Matiné kifejezés jelentése: délelőtti színházi, film- vagy egyéb előadás. Esetünkben a délelőtti előadás jellegen van a hangsúly, ugyanis maga a műsor délelőtt 9h-tól 12h-ig tart minden szombaton. Az aktuális helyzettől függetlenül Dombóvári Gábor jóvoltából vidáman indul a szombat reggel, vagy délelőtt. Kitűnő zenék a Poptarisznya zenetárából, valamint színes hírek, érdekességek a nagyvilágból, színház és kultúra, illetve rengeteg érdekes beszélgetés valóban híres, és értékes emberekkel. A sport is kiemelt helyen szerepel a műsorban csakúgy, mint a Góltotó, melyben a hallgatók az adásban megtippelhetik az egyik aktuális futballmeccs végeredményét. A szerencsés nyertesek közt Gábor különféle nyereményeket sorsol ki. Matiné! Hogy valóban jól induljon a hétvége!

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Retro koktél Komjáthy Györggyel és B.Tóth Lászlóval
Jelenleg nincs adásban

2011-től közel három éven át járt be Komjáthy György a poptarisznya.hu stúdiójába, hogy B.Tóth László társ műsorvezetőjeként visszaemlékezzenek a múltra. Az évek alatt szó volt a kezdeti rádiózásról, a 60-as évek Bródy Sándor utcai hangulatáról, régi legendás rádiósokról, történetekről, műsorokról, a rendszerváltozás előtti értékektől egészen a napjaink kereskedelmi rádiózásáig, hiszen Gyuri bácsi élete a zene, a rádió. Tiszteli és szereti. Egészségi állapota jelenleg nem teszi lehetővé a rendszeres szereplést, ezért elkészítette a poptarisznya.hu-n rögzített műsorainak szerkesztett, rövidített változatát, melyeket saját előszavával látott el.

Ezzel az összeállítással kedveskedik Önöknek, a hallgatóknak minden vasárnap délelőtt 11 órától, az egykori vasárnapi koktél műsoridejében, itt a poptarisznya.hu-n.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Fodrok Fodor Jánossal
Minden kedden 20-22h-ig

Végülis ez a műsor címe. Nem csak azért, mert utal a nevemre. Azért is, mert nekem a vízbe dobott kavics jut eszembe a szóról, vagyis a hatás. Csattan a kő, reagál a víz, apró hullámokat vet, válaszol. Fodrozódik. Hatás, ellenhatás. Üzenet. Üzenem: A víz erősebb a kőnél! Fodrok a műsor címe. Azért is, mert a szóról eszembe jut a szoknya. Azaz a Nő. S nekem az élet minden percében a legfontosabb talán a nő! Mert az maga az élet. A szépség, a gyönyör, a biztonság, a jövő, s ma már tudom, a múlt. Megint mikrofon mögé ültem. Néhány órára megint enyém lesz a világ, mert körbeölel a stúdió, mert szól a zene! Megint enyém lesz a világ, mert ha hív, beszélgethetek Önnel, Veled! Ha szót tudunk érteni. Ugyanis ebben a három órában nem érdekel a politika! Lerakom a telefont, ha pártoskodik, ha gáncsoskodik! Lerakom, ha primitíven buta! Gondoltam arra is, hogy legyen a műsor címe TLAN. Vagy IQ.-TLAN. Oka az volt, hogy riasztóan sok butasággal találkozom az utóbbi években. Előbújtak, az agyatlan hangoskodók, a középszerű hatalmaskodók, az IQtlanok! Azonban rájöttem, hogy még velük sincs kedvem konfrontálódni. Békességre vágyom, nyugalomra, okos szóra, szép zenére. Semmi másra! Ha autóban ül, épségben és jókedvvel akarom hazavezetni! Ha otthon van, egyedül a hanggal, velem, szeretni szeretném. Nem akarom megváltani a világot, s ha lesz vendégem, Őt sem engedem! Egyszerűen csak leszünk, Önhöz szólunk, s megtanulunk majd szépen hallgatni is. Persze, Rádióról lévén szó, csend nem lesz. De a csend hangjai szólhatnak Simon és Garfunkel megengedte. Engedje meg Ön is, hogy a Fodrok elérhesse önt és szeretteit! Kérem! Mondja meg másnak is: most a Poptarisznya.hu, no meg a Fodor várja Önt!

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Bétóshow B.Tóth Lászlóval
Minden pénteken 9-12h-ig

B.Tóth László műsora a “Bétóshow” elsősorban egy igazi időutazás a szó szoros értelmében. Gondolva a “régebbi zenéket” kedvelő hallgatóinkra, Laci eme műsorában leginkább a 60-as 70-es évek felvételeiből válogat, de azért érinti a 80-as éveket is. Jobbnál jobb dalok, és fantasztikus, máshol nem hallható sztorik, emlékek jellemzik Magyarország egyik legismertebb lemezlovasának, és műsorvezetőjének műsorait. Egy-egy alkalommal a sarokba kerül egy előadó, vagy együttes. Ilyenkor a csapat élettörténetének áttekintése közben egyben az azzal kapcsolatos dalok is felcsendülnek. Ezen felül beszélgetések is hallhatók a műsorban.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Dalok a konyhából Boros Csabával
Jelenleg nincs adásban

Észrevették már, hogy minden házibuli a konyhában kezdődik, illetve ott is ér véget? Hát ezért gondoltuk úgy, hogyha eleve onnan küldjük a dalokat, azzal nem nyúlunk mellé… Boros Csaba, az egykori Kenguru együttes, valamint a jelenlegi Republic zenekar basszusgitárosa főzi meg a hallgatóknak hétről hétre zenei konyhájában a komplett menüt. Az alapanyagok (dalok) előkészítésében segít neki Popovics Laci a Poptarisznya.hu egyik alapítója, és BB, azaz Boros Bálint, a Zoom együttes énekes-gitárosa, aki egyébként nem mellesleg Csaba fia. Bálint fiatal kora ellenére jelentős lexikális zenei tudással rendelkezik, így méltán erősíti a csapatot.

A műsorban hétről hétre a Popzenétől egészen a Rockzenéig minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere a 60-as évektől egészen napjainkig, illetve a dalok közt Boros Csaba saját emlékeit, és történeteit osztja meg a hallgatókkal úgy zenekari, mint magánéleti téren.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Rocksziget Szigeti Ferenccel
Minden vasárnap 18-20h-ig

Mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet! De jegyezd meg jól, míg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, és még sorolhatnánk a magyar vonatkozású rockzenei idézeteket, de szerencsére jelen fórumon erre semmi szükség, hiszen az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai, és külföldi vonatkozású dalait vonultatja fel hétről-hétre rockműsorában Szigeti Ferenc, aki azért is lehet autentikus képviselője e műfajnak, mert hogy úgy mondjam kivette a részét a magyar rocktörténelemből. Gondoljunk csak a Corvina a Kenguru, vagy a Karthago együttesekre…

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Bluesmegálló Kovács Józseffel
Minden csütörtökön 20-23h-ig

A Blues megálló címmel indított zenei program történeti betekintést nyújt a blues elmúlt 100 évébe, lemezfelvételeken keresztül bemutatja a különböző korok blues stílusait és legjobb előadóit. Régi idők blues, swing, boogie és rhythm and blues slágerei csendülnek majd fel, a műsor klasszikus blues sztenderdeket, lemezritkaságokat és lemezkülönlegességeket mutat be. A dalok lejátszása mellett a műsor rövid, de érdekes és színes történeti információkat is közöl a számok keletkezéséről, előadóiról. A műsorra a zenei sokszínűség jellemző, alapvető céljául pedig a hallgatók szórakoztatását tűzte zászlajára, az szinte garantált, hogy a heti két órásra tervezett műsoridő alatt nem lehet majd unatkozni.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Music Story Hajcser Attilával
Minden pénteken 21-24h-ig

A nyolcvanas években Magyarországon az számított a legmenőbbnek, aki ismerte a helyi diszkóst, és minden héten átmásolta tőle kazettára a legújabb zenéket. Milyen zenéket? Italo discót. De ha nem jutott el a discosig, akkor ott volt Komjáthy György, aki kéthetente pénteken este magnósok ezreit ültette le a Petőfi rádió elé, és rögzíthettük a korszak legjobb dalait, Euró discót, Italo discót. Kazetták százai vannak ma is a polcokon, melyek ezeket a dalokat tartalmazzák. A 90-es évektől aztán gyökeresen megváltoztak a rádiózási szokások, háttérbe szorultak a disco műsorok. A poptarisznya.hu indulása óta felvállalja az Italo Disco műfaját. A Music Story ennek a korszaknak a bemutatását tűzte ki célul, a korszak legismertebb dalaival, szignáljaival, hangulatával.

Várja önöket Hajcser Attila minden pénteken este 21 órától!

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Zeneturmix Kiss Györggyel
Jelenleg nincs adásban

A Zeneturmix 22 éve, az FM 94.5 Fehérvár Rádió kínálatában heti rendszerességgel jelentkező tematikus zenei összeállítás, amely magában foglalja a ’70-es és ’80-as évek diszkóslágereit, kiegészülve a naprakész újdonságokkal együtt. Minden ami pop, disco, sláger, 75-től napjainkig. Ez a program 2013-tól már a poptarisznya.hu műsorrendjében is hallható szerda reggelenként 08:00 órától élőben, kizárólag a Poptarisznya hallgatóinak!

Várja Önöket a szerkesztő – műsorvezető, Kiss György!

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Péntek esti koktél Popovics Lászlóval
Minden pénteken 19-21h-ig

Péntek esti koktél felrázva, nem keverve. Tudják, nehogy megártson, pusztán csak üdítsen, és szórakoztasson. Lazítson el ha úgy tetszik, de semmiképp se legyen zavaró, vagy tolakodó a jelenléte. Mindez a Péntek Esti Koktél receptje. És aki mindezt feltálalja: Popovics László. A műsorban szemezgetünk a 80-as, a 90-es, a 2000-es évek, valamint a jelenlegi kor slágereiből, (néha kicsit visszarévedünk a 60-as 70-es évekbe is…), megtűzdelve mindez a hallgatói gondolatokkal, esetleges kívánságokkal, és nem utolsósorban kabarészámokkal. Mert nevetni jó. A műsor szerves része még alkalmanként a Lemezkoktél-Lemezmúzeum. E műsorelem keretein belül egy aktuálisan kiválasztott régebbi bakelitlemez mutatkozik be, a rajta található dalokon keresztül pedig együtt emlékezhetünk a régmúlt időkre, és az akkori dalokra hol vidáman nevetgélve, hol pedig komolyan, esetleg romantikusan.

Péntek Esti Koktél! Hangolódjunk együtt a hétvégére!

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Számmisztika Zéro Zene! Kiss Zoltán Zéroval
Minden hétfőn 20-22h-ig

Számmisztika: 2001 óta ez a sokezer-éves tapasztalati tudomány a hivatásom, azóta tanítom. A numerológiai képletemben benne van: Segítőnek születtem, és ha hozzám fordulsz, a tudásommal és nem kevés tapasztalatommal szívesen segítek neked. A Poptarisznya üzenőfalán megírhatod születési számaid, keresztneved és a kérdéseid. Ezen kívül személyesen, élő adásban is válaszolok a kérdéseidre, ez másoknak is tanulságos lehet. A műsor (nem emelt díjas) telefonszáma: +36/30-886-0550.)

És miért a Zene? Nem csak numerológus vagyok, hanem zenész is! A Karthago és a Fáraó basszusgitárosa, a Kisváros című tv filmsorozat egyik zeneszerzője, szövegírója, a KGB énekese!

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Hölgyválasz Sándor Andrással
Jelenleg nincs adásban

Egy műsor a női lélek rejtelmeiről. Mostantól nem csak olvasni, de hallgatni is lehet a „Mélyinterjúk”-at. A Poptarisznya.hu rádióban minden második hétfőn 20 órától Sándor András faggatja a szebbik nem képviselőit. A kétórás „tréning” nem csak férfiaknak szól, de nekik igenis kötelező, hiszen megtanulnak a nőkre figyelni.

Ahogyan Müller Péter is tanítja: a hölgyekre igenis meg kell tanulni figyelni.

A „Lélekbulvár Mélyinterjúk” című weboldal két és fél évvel ezelőtt indult hódító útjára. Sándor András, a honlap gazdája azt a célt tűzte ki, hogy a bulvárcirkusz közepén természetes emberi hangokat csalogasson elő beszélgetőpartneriből, akik javarészt a közélet és a szórakoztatóipar híres szereplői közül kerültek ki, bár az utóbbi időben egyre több hétköznapi hőst is megszólaltatott.

Az oldal a nagy médiatámogatottságnak – Story, BEST, Nők Lapja Cafe, Hír24, Story Online – köszönhetően hamar megtalálta a közönségét, s a weben található interjúk olyan sikert arattak könyv formában is, hogy az azóta eltelt időben komplett sorozattá bővült. A Mélyinterjúk című kötetből már három rész is megjelent, sőt egy válogatás-könyv is napvilágot látott a legjobb interjúkból.

Épp itt volt hát az ideje, hogy a szerző ne csak írásban adja vissza a beszélgetések hangulatát, hanem az elektronikus médiába is átültesse a Mélyinterjúkat.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Mélyinterjúk LIVE! Sándor Andrással
Jelenleg nincs adásban

Természetes emberi hangok a bulvárcirkusz közepén – hétfőnként, 20 órától 22-ig a Poptarisznya.hu internetes rádióban.

Ahogyan az egész rádió, úgy ez a műsor is a béke szigete kíván lenni ebben a kapkodó, zűrzavaros időszakban. Ahol a hallgatók egy fárasztó nap, vagy hét után kikapcsolódásként valódi interjúkat, személyes beszélgetéseket hallgathatnak – kedvenceikkel.

Többnyire azokkal az emberekkel, akiket a közönség közeli ismerősként, mégis keveset tudnak róluk. Ezek a máshol „agyonírt” és csúcsra járatott emberek számos titkot tartogatnak. Hiszen vannak dolgok, amelyeket az ember egy felszínes beszélgetés során nem mond el.

Sándor András ismert és ELISMERT emberekkel beszélget. Mindennapi bánatokról és mosolyokról, kudarcokról és sikerekről, árnyékról és fényről, bűnről és bűnbánatról, kezdetről és célról, magáról az útról.
És HÉTKÖZNAPI HŐSÖKKEL, akik legalább annyira érdekesek, mint a rivaldafényben élők, s talán még sikeresebbek is, mint az előbb említettek, egy másik szférában.

András az embert akarja felfedezni: tehetség és egyéniség forrását, tápláló talaját szeretné megismerni életüknek, jellemüknek néhány fontos kérdésre választ várva. Célja, hogy az interjúk hallgatása közben úgy érezzék magukat a rádió hallgatói, mintha maguk is jelen lennének a stúdióban. Nem csak a beszélgetésben, hanem a megszólaló elmesélt élményeiben, kimondott mondataiban, szemérmes elhárításaiban, csöndjeiben.

A beszélgetőpartnerek nem zárkóznak el a kényesebb témáktól sem. A diskurzusok során szinte minden egyes alkalommal előkerülnek a privát-szféra rejtett epizódjai, soha nem hallott történetek, kínos ügyek, olyan szellemi emléktárgyak, amelyeket az ember csak egészen kivételes helyzetekben mutat meg másoknak.

Kepes András idézte előszeretettel könyvében Freud legendás mondását. Állítólag egyszer, amikor megkérdezték tőle, mit szól az akkori kor nagy találmányhoz, a drótnélküli távíróhoz, ezt felelte: „Nagy dolog a távíró, még nagyobb a drótnélküli távíró, de a legnagyobb dolog mégiscsak az, hogy két ember – dróttal vagy drót nélkül – egyáltalán szót tud érteni egymással.”

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Műszaki hiba Aradi Tiborral, Varga Ferenc Józseffel és Hajcser Attilával
Minden második csütörtökön 17-19h-ig

Aradi Tibor és Varga Ferenc József Karinthy-gyűrűs humoristák neve 1992 óta elválaszthatatlan a kabaré és a stand up humor világától. A Mikroszkóp Színpadon és a különböző tévéműsorokban (Szeszélyes Évszakok, Maksavízió, Showder Klub), valamint a Rádiókabaréban szinte mindig egymás mellett tűntek fel, mint humorista páros. Idén a 25 éves pályafutásuk jubileumát szeretnék megünnepelni kétrészes humoresttel, melyben a hagyományos kabaré és a stand up műfaja egyaránt megtalálható. Ennek a humorestnek a rádióra átültetett változatát hallhatják minden második csütörtökön 17 órától a poptarisznya.hu-n. A Műszaki hiba című műsorunk során a két komikus Hajcser Attila műsorvezetővel karöltve készítik el a számos zenés paródiát, A régi nagy előadók, Charlie, Demjén Ferenc, Szikora Róbert és a mai zenei élet képviselői, a Magna Cum Laude és Majka is terítékre kerül zenés paródiák formájában. A műsor tematikája a 70-es 80-as évek világának néha kissé furcsa, ma már talán megmosolyogató elemei, a kornak megfelelő zenei kínálattal. Várja tehát a hallgatókat 17 órától két hetente csütörtökön Aradi Tibor, Varga Ferenc József, és Hajcser Attila.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Bakancslista Lantos Gáborral
Jelenleg nincs adásban

A klasszikus utazás mellett gasztronómiai kalandokra és zenei utazásra is invitálom a kedves hallgatókat. A műsorban szeretném bemutatni Magyarországot és a nagyvilágot úgy, ahogyan én látom. Vendégeim lesznek olyan világutazók, akik több hónapon, vagy éven keresztül járták a nagyvilágot. Ami a gasztronómiát illeti, olyan séfekkel, szakácsokkal beszélgetek, akik az elmúlt időszakban rengeteget tettek hazánk étkezési kultúrájának felemeléséért. A reggeli műsorból nem maradhatnak ki hazánk legnépszerűbb sportolói sem. Ám az egész adásnak a legfontosabb eleme mégiscsak a zene lesz. Zenei utazás a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas és kilencvenes évek legnagyobb slágerei között. Mindez hetente kétszer, kedden és csütörtökön reggel 6-tól délelőtt 10-ig a Poptarisznya.hu-n.

 
 
 
 
 
 

poptari fm copy

Total 90 Radio Show Orbán Dj Mix Tamással, és Coryval
Jelenleg nincs adásban

A vadonatúj egy órás rádiós show arra vállalkozik, hogy visszahozza számunkra a 90-es éveket. A műsor felidézi az évtized legnagyobb zenei sikereit és ritkaságait, visszarepít a legemlékezetesebb események közé, és megszólaltatja a legismertebb sztárokat. A jó hangulatra, és a hamisíthatatlan 90-es évek feelingre garancia a két műsorvezető személye: Orbán Dj Mix Tamás aki igazi mókamester, és több aranylemezes mixlemez készítője, valamint Cory a Happy Gang-ből.