a retro netrádió

Névnapok

Zsolt


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
Fodor János

Fodor János

Televíziós, Rádiós Műsorvezető - Szerkesztő, Újságíró Műsorai: Fodrok (Keddenként 20h-tól) info@poptarisznya.hu

1953-ban született Budapesten. Diákkorában iskolaújságot és rádiót szerkesztett, 1977-78-ban pedig a Magyar Rádió riporteriskolájának hallgatója lett, aminek elvégzése után állást ajánlott neki Mester Ákos [a 168 óra című műsor főszerkesztője ? a szerk.] Szervezetileg a Krónika rovathoz került.

A Magyar Rádióban eltöltött évekre úgy emlékszik vissza, hogy remek hangulat volt, de az elvárások is nagyok voltak. Sok területen dolgozhatott, így a Krónika és 168 óra mellett zenés és beszélgetős műsorokat is készíthetett. Ott volt a Danubius Rádió létrehozásában, dolgozott a Calypso Rádióban is.

1986-ban a Krónika akkori rovatvezetője, aki párttitkár is volt, ellehetetlenítette, távoznia kellett a Rádióból. Fodor szerint a rendszerhívő főnök az akkoriban egyre erősödő reformmozgalom megállításáért küzdött, ez vezetett a konfliktushoz. ( Az egykori párttitkár később a MIÉP szóvivője lett. ? a szerk. ) A Híradó akkori vezetői Aczél Endre, Sándor István, Elek János azonnal átveszik. Előbb a Magyar Televízió Híradójánál szerkesztő-riporter, majd később az MTV főmunkatársa.

Közben folyamatosan dolgozik, mint külsős a Magyar Rádióban, legtöbbet a Petőfi adón, különböző műsorokban, pl. a Parti. Pályázik a Magyar Rádió Elnöki tisztjéért. Amikor Such György lett az elnök, indokolás nélkül eltávolítják. 2006- ban csoportos létszámleépítésre hivatkozva kidobják a Magyar Televízióból. Nevéhez köthető egyebek között a délelőtti televíziózás, a reggeli híradó, a csevegés. Egyik emlékezetes interjúja Déri Jánossal készült.

2007-től egy ideig az ATV munkatársaként dolgozott. Vezetett és szerkesztett műsort a Rádió Q-ban, jelenleg internetes rádióban, a Poptarisznya online adásában próbálja bizonyítani, hogy két dal között is lehet értéket, gondolatot közvetíteni a hallgatóknak. 2005 ?ben megálmodta és létrehozta az Egészségligetet. A százezres nagyrendezvény a városligetben hét évig szolgálja a közt. 2012 ?ben az Egészségliget nem kap területfoglalási engedélyt a Fővárostól…