a retro netrádió

Névnapok

Elemér


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
Komjáthy Zoltán

Komjáthy Zoltán

Szignál, és Reklámkészítő "Mester" info@poptarisznya.hu

A Poptarisznya.hu szignálparkjának felújítását végzi Zoli évtizedes tapasztalatával, Döry Endre társaságában, hallgatóink egyre nagyobb örömére.

Zoli eddigi életútja saját szavaival:

„Mi leszel, ha nagy leszel?” – szegezték nekem a kérdést sokszor kiskoromban. „Hirdetőoszlop!” – vágtam rá komolytalanul, akkor még nem is sejtve, hogy a hirdetések, reklámok később fontos szerepet fognak játszani életemben.

A hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján készítettem első komolyabb „műsoromat”: Édesapám – Komjáthy György – szolgálati kazettás magnójával rokonaimat kérdezve összeállítottam a Családi Híradót. A köztes szignálokat én mondtam fel, effekt gyanánt a porszívó csövébe trombitáltam, illetve a konvektor takarólemezének ütöttem fapapucsomat.

A nyolcvanas évek végén egyre inkább megfogott a rádiózás hangulata – előbb a Petőfi Rádió Éjszakai Koktél című élő műsoránál, majd a Danubius Rádió stúdióiban gyakornokoskodtam. 1990-től 1998-ig dolgoztam a Danubius Rádiónál, ahol első munkám egy zenei játék (Zenezavar) összeállítása volt. Kezdetben forgatóként tevékenykedtem (ez az az ember volt, aki a stúdióban a szalagokat a magnóra, a lemezeket a lemezjátszóra pakolja, segít a műsorvezetőnek és a hangmérnöknek), majd reklámspotok és beharangozó promók gyártása mellett hétvégi tematikus műsorok, vetélkedők (Ki a párja?, Maradj vonalban, Bu-Bo Show) technikai segítője lettem, később a Szombat Esti Extázis majd a Cappuccino állandó munkatársa. Slágerlistákat, kívánságműsorokat rögzítettem és gyártottam, lemezkiadók promóciós műsorait készítettem.

Nagyjából hasonló munkakörben – mint produkciós munkatárs – dolgoztam 1998-as indulásától egészen 2009-es elhallgatásáig a Sláger Rádióban, előbb Budaörsön, majd a Fő utcában. Az első néhány évben főleg a hétvégi kívánságműsor, 1999-től a Bumeráng háttérmunkáival foglalkoztam, készítettem a reklámokat, kezeltem, töltöttem fel és ellenőriztem az adáslebonyolító rendszert. Az „élőzés” sem tűnt el életemből: helyettesként néha én ültem a műsorvezetők mellett a Bumerángban a keverőpult mögé, és Lali király „udvari” technikusa is lehettem jó néhány alkalommal.

2010-től 2012. augusztus 6-án 10 óráig a NeoFm munkatársa voltam a Sláger Rádiós feladataimmal megegyező munkakörben, de szerényebb körülmények között. Jelenleg Döry Endre barátommal közösen úszunk szabadon az árral: mindenféle hang, és most már képi, animációs anyagot is gyártunk a Volumedia Kft. tulajdonosaiként.

 

Komjáthy Zoltán