a retro netrádió

Névnapok

Mátyás


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
eddie murphy

53 éve ezen a napon született Eddie Murphy

Murphy a New York-i Brooklynban született, Hempsteadben nőtt fel. Már a gimnáziumban kitűnt humorával, előadókészségével. Brooklynban 15 éves korában (1976) 25-50 dollárért önálló esteket tartott külvárosi ifjúsági házakban, ahol saját szövegeivel szórakoztatta a közönséget.

Később az NBC Saturday Night Live című műsorában folytatta humorista karrierjét, majd számos vígjátékban is szerepelt, például aBeverly Hills-i zsaru-sorozatban, valamint az Amerikába jöttemben. Sokoldalú szinkronszínész, ő volt a hangja Szamárnak aShrekben, valamint a sárkánynak a Mulanban. Sok filmjében a fő szerepén kívül további szerepet is játszik.

Murphy mind e mellett zenész is, több slágert és albumot kiadott színészi karrierjével párhuzamosan. Egyik legismertebb száma a Party All The Time, melyet Rick James-szel rögzített 1985-ben, és megtalálható a How Could It Be című albumán. A sláger más zenészeket is megihletett: többek közt Sharam, és a Children of Bodom is feldolgozta.

Elkészülhet a Beverly Hills-i zsaru 4???

Hiába forgatta le Eddie Murphy a Beverly Hills-i zsaru tévésorozat bevezető epizódját, nem tetszett a CBS-nek, és lehúzták a vécén a projektet. Azaz csak majdnem, mert a Paramount stúdió mégis lát fantáziát a dologban, és majdnem 20 évvel a Beverly Hills-i zsaru 3 után leforgatná a negyedik mozifilmet, főszerepben a nagypofájú Axel Foley nyomozóval és a szintén zsaru fiával, Aaron Foley-val, akit a CBS elkasztált tévésorozatában Brandon T. Jackson alakított. Az infót maga a forgatókönyvíró, Shawn Ryan szivárogtatta ki a Twitterén.

A Beverly Hills-i zsaru 1984-ben háromszáz millió dolláros bevételt hozott – miközben a forgatás maga csupán 15 millió dollárba került. Az 1987-es folytatás még szintén nagy siker volt, a harmadik rész 1994-ben megbukott. A negyedik részről évek óta keringenek pletykák, így a téma a kamuplakát-készítők kiapadhatatlan kincsesbányája, hasonlóan a Terminátor 5-höz, a Halálos fegyver 5-höz és a Rambo 5-höz.

(forrás: Wiki/Screencrush/index.hu)