a retro netrádió

Névnapok

Fábián, Sebestyén


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
bajorimre

Elhunyt Bajor Imre szinművész

Hiába jöttek a javulásról szóló hírek, a színész szervezete feladta a harcot. 57 évesen elhunyt Bajor Imre, a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, Karinthy-gyűrűs színész és humorista. Pénteken még úgy tűnt, hogy minden rendben van vele, állapotát kielégítőnek tartották a kezelőorvosai. Imre a hétvégét jókedvűen és reményekkel telve töltötte. Aztán hétfőn váratlanul rosszul lett, azonnal beszállították a veszprémi Csolnoky Ferenc kórházba, ahol egyre elviselhetetlenebb fájdalmak gyötörték. A Bors értesülései szerint – bár az orvosok mindent megtettek azért, hogy enyhítsék a kínt – erős fájdalmak között halt meg.

 

A gyászoló barátok:

Eszményi Viktória és férje, Heilig Gábor szinte minden héten meglátogatta a beteg színészt. Levest vittek, és amíg csak tudták, segítették a gyógyulását. – Nagyon jó barátot veszítettünk el. Amikor Imi felesége elfoglalt volt, sokszor vigyáztunk rá a férjemmel. Megtiszteltetés volt számunkra, hogy ebben az állapotában is megengedte, hogy vele legyünk – emlékezett vissza az énekesnő. – Iminek jobb már, hogy magához szólította őt az Úr. Mi viszont egy értéket vesztettünk el. Ildi pedig egy csodálatra méltó személyiség – mondta elcsukló hangon Eszményi Viktória.

Koós Jánost Horvátországban értük el. – Egy barátom hívott, hogy közölje velem a szomorú hírt. Először nem is akartam elhinni… túl kell essek ezen, meg kell emésztenem. Azt hittem, ez nem fog bekövetkezni, de hát úgy látszik, az élet mást tervezett – mondta lapunknak Koós, aki két hete találkozott utoljára barátjával.

Verebes István fájdalmában csak annyit volt képes mondani:  “Ne kérdezzen, ne kérdezzen!” ismételte a direktor és letette a telefont.

A Gálvölgyi családnál ugyan felvették a vonalas telefont, de senki nem szólalt meg a másik oldalon…

 

Bajor Imre életútja:

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten, Hodálik Judit és Bajor Rezső Gyerekeként. Színészi pályáját már 19 évesen elkezdte az Állami Déryné Színházban. Itt öt éven keresztül dolgozott, 1989-től pedig a Játékszínben játszott, tíz évvel később pedig szabadúszó színész lett. Színházi pályája során negyven bemutatóban szerepelt. A kilencvenes évektől a Rádiókabaré állandó szereplője lett, azóta már nem is tudja mindenki, hogy az “én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó…” refrén tőle származik. Humoristaként felmutatott produkciójáért 1999-ben jutalmazták Karinthy-gyűrűvel.

A színház mellett a filmezésre is nagy figyelmet fordított: tizenegy mozifilmje mellett több tévéfilmben is feltűnt. A nagyközönség a Szomszédok Oli uraként ismerte meg, három éven keresztül játszotta a fodrászt, akiről bár soha nem volt kimondva, többek szerint is az első homoszexuális karakter volt a magyarországi tévézésben. Utolsó mozifilmje a lesújtó kritikákat kapott Szuperbojz volt.

A Poptarisznya.hu pénteki élő műsoraiban megemlékezik Bajor Imréről.

(forrás. velvet.hu, borsonline.hu)