a retro netrádió

Névnapok

Lajos, Patricia


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
freddie poptarisznya

A Mélyinterjúk LIVE! vendége A Dal 2016 győztese, FREDDIE

Február 29-én 20 órától 22-ig Freddie, azaz Fehérvári Gábor Alfréd tiszteli meg bizalmával Sándor Andrást a Poptarisznya.hu internetes rádió  hétfő esti beszélgetős műsorában, a Mélyinterjúk LIVE!-ban. Idén ő képviseli hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon Stockholmban.

Fehérvári Gábor Alfréd vagy Freddie (Budapest1990április 8. – ) magyar énekes, előadó, a 2015-ös Rising Star negyedik helyezettje, A Dal 2016 győztese.

 

Zenei karrierje előtt kereskedelmi főiskolát végzett, majd asszisztensként dolgozott Győrben. Már a 2010-ben zenélt és voltak kisebb fellépései egyik barátjával, akinek a zenekarában rendszerint nemcsak énekelt, hanem gitározott is.

 

Fehérvári Gábor Alfréd először a TV2-n futó tehetségkutató műsorban, a Rising Starban tűnt fel. Először a legjobb tizenkettő, majd hat és ezután a legjobb négy közé is bejutott. A verseny döntőjében végül a negyedik helyen végzett. A tehetségkutató verseny előtt sosem vett részt ilyen jellegű műsorban és még énektanárhoz se járt.

 

A Rising Star után a Kállay-Saunders András által írt Mary Joe című első saját dala a Petőfi Rádió Top 30-as listáját többször is vezette, 2015 egyik hazai nyári slágerévé vált. 2015 őszén mutatta be az énekes – ezúttal már a Freddie művésznév alatt – új dalát: a bluesos hangzású Mary Joe után a magyar nyelvű Neked nem kellt.

 

2015. december 15-én bejelentették, hogy a Duna eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2016-ba bejutott a Pioneer című dala, melyet Szabó Zé és Csarnai Borbála szerzett neki. Először 2016. január 23-án, a nemzeti válogató első elődöntőjében lépett színpadra, ahol a zsűri és a nézők szavazatai alapján az első helyen végzett, és továbbjutott a középdöntőbe. Február 29-én pedig megnyerte A Dal című műsor fődíját, vagyis 2016-ban ő képviselheti hazánkat Stockholmban, az Eurovíziós Dalfesztiválon.

 

 

Dalai:

Mary Joe

https://www.youtube.com/watch?v=OFetWQmfXvI

Neked nem kell

https://www.youtube.com/watch?v=3BXhY6i1tyI

Pioneer

https://www.youtube.com/watch?v=AMNcDQENT6o

 

 

(Forrás : Wikipedia   Kép: MTVA)