a retro netrádió

Névnapok

Mátyás


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
David Bowie

Elhunyt David Bowie.

Két nappal a 69. születésnapja, és zseniális új lemeze megjelenése után 69 éves korában, január 10-én elhunyt David Bowie,  miután 18 hónapos küzdelmet folytatott a rákkal.

 

“Vasárnap este békében távozott az élők sorából David Bowie. Mindannyiunk számára hatalmas veszteség. Kérjünk most mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a gyászt és a gyászoló családot” – olvasható a sztár Facebookján.

Az énekes-dalszerző a  zenélés mellett színészként is sikeres volt; olyan emlékezetes produkciók fűződnek a nevéhez, mint Az éhség című vámpíros mozi, a II. világháború idején játszódó Boldog karácsonyt, Mr. Lawrence!, a Krisztus utolsó megkísértése című Martin Scorsese remekmű, vagy éppen Christopher Nolan rendezésében készült A tökéletes trükk, amelyben a világhírű fizikus, Nikola Teslát alakította.

Bowie halálhíre az űrig is eljutott. Tim Peake, a brit űrhajós, aki épp a Nemzetközi Űrállomáson van, kiírta a Twitterére, mennyire elszomorította, hogy Bowie elveszítette a rákkal vívott harcot. A zenéje inspiráció volt sokak számára, tette hozzá.