a retro netrádió

Névnapok

Loránd, Lóránt


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
fb-logo Poptarisznya a Facebookon

Hirdetés:

Bud Spencer

Ma ünnepel Bud Spencer!

Ma ünnepli születésnapját mindannyiunk egyik “legnagyobb” filmes kedvence Bud Spencer!  Az eredetileg vízilabdázó Spencer (eredeti nevén Carlo Pedersoli) később lett ugyan színész, de azért a vízilabdában is tudott maradandót alkotni: Ő volt az első Olasz, aki 100 m-es gyorsúszásban 1 perc alatti eredményt ért el.

 

Rengeteg filmben szerepelt, a spagettiwesternektől kezdve a Terence Hill-el közös filmeken át a Piedone sorozatig, sőt, még jelenleg is forgat, a közönség legnagyobb örömére. Csak pár cím a teljesség igénye nélkül: – Különben dühbe jövünk (1977) – Kincs, ami nincs (1984) – Nyomás utána! (1985) – Nincs kettő négy nélkül (1985) – Én a vízilovakkal vagyok (1987).

 

A filmezés után Bud Spencer többek közt textilüzemet, és étteremláncot nyitott, de még légitársaságot is alapított, gondolom azért, mert már amúgy is a repülés megszállottja volt pilótaként.

 

Eddigi életéről pár hónapja könyv is megjelent, melyben leírja, hogyan jutott el idáig. Ami biztos: Tehetsége mellett pozitív hozzáállása, és jókedve sokat segítette céljai megvalósításában.

 

Boldog születésnapot kívánunk!