a retro netrádió

Névnapok

[nevnap]


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
Bud Spencer

Ma ünnepel Bud Spencer!

Ma ünnepli születésnapját mindannyiunk egyik “legnagyobb” filmes kedvence Bud Spencer!  Az eredetileg vízilabdázó Spencer (eredeti nevén Carlo Pedersoli) később lett ugyan színész, de azért a vízilabdában is tudott maradandót alkotni: Ő volt az első Olasz, aki 100 m-es gyorsúszásban 1 perc alatti eredményt ért el.

 

Rengeteg filmben szerepelt, a spagettiwesternektől kezdve a Terence Hill-el közös filmeken át a Piedone sorozatig, sőt, még jelenleg is forgat, a közönség legnagyobb örömére. Csak pár cím a teljesség igénye nélkül: – Különben dühbe jövünk (1977) – Kincs, ami nincs (1984) – Nyomás utána! (1985) – Nincs kettő négy nélkül (1985) – Én a vízilovakkal vagyok (1987).

 

A filmezés után Bud Spencer többek közt textilüzemet, és étteremláncot nyitott, de még légitársaságot is alapított, gondolom azért, mert már amúgy is a repülés megszállottja volt pilótaként.

 

Eddigi életéről pár hónapja könyv is megjelent, melyben leírja, hogyan jutott el idáig. Ami biztos: Tehetsége mellett pozitív hozzáállása, és jókedve sokat segítette céljai megvalósításában.

 

Boldog születésnapot kívánunk!