a retro netrádió

Névnapok

Jolán


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
Éles István

Ratkó Retró Party Éles Istvánnal

Jelenleg nincs adásban

Műsorvezető: Éles István

Éles István műsora főleg a mai 50-60 évesekre, a Ratkó-korszak gyermekeire fókuszál, de a poptarisznya.hu valamennyi hallgatójának szól. A fiataloknak a szülőkről fog tudni valamit elmesélni, abból az időből, amikor ők még nagyon-nagyon kicsik voltak, vagy még meg sem születtek, de anyu-apu már disco látogató volt, netán ott ismerkedtek meg. Elsősorban azoknak szól, akik az 50-es években születtek, a 60-as években voltak gyerekek, a 70-es években voltak szerelmesek, és a 80-as években valósították meg önmagukat.

A műsor egy zenés időutazás, amelyben egy nagy generáció legkedvesebb zenéi hallhatóak sok humorral, a százhangú Éles István műsorvezetésével ezentúl minden csütörtökön 14 órától.

Jó szórakozást!

 
 
 
 

Komjáthy György és B.Tóth László

Retro Koktél Komjáthy Györggyel

Jelenleg nincs adásban

Műsorvezető: Komjáthy György és B.Tóth László

2011-től közel három éven át járt be Komjáthy György a poptarisznya.hu stúdiójába, hogy B.Tóth László társ műsorvezetőjeként visszaemlékezzenek a múltra. Az évek alatt szó volt a kezdeti rádiózásról, a 60-as évek Bródy Sándor utcai hangulatáról, régi legendás rádiósokról, történetekről, műsorokról, a rendszerváltozás előtti értékektől egészen a napjaink kereskedelmi rádiózásáig, hiszen Gyuri bácsi élete a zene, a rádió. Tiszteli és szereti. Egészségi állapota jelenleg nem teszi lehetővé a rendszeres szereplést, ezért elkészítette a poptarisznya.hu-n rögzített műsorainak szerkesztett, rövidített változatát, melyeket saját előszavával látott el.

Ezzel az összeállítással kedveskedik Önöknek a hallgatóknak minden vasárnap délelőtt 11 órától, a vasárnapi koktél műsoridejében, itt a poptarisznya.hu-n.

Jó szórakozást!

 
 
 
 

Bétóshow péntek

BétóShow B.Tóth Lászlóval

Minden pénteken 9h-tól 12h-ig

Műsorvezető: B. Tóth László

B.Tóth László műsora a “Bétóshow” elsősorban egy igazi időutazás a szó szoros értelmében. Gondolva a “régebbi zenéket” kedvelő hallgatóinkra, Laci eme műsorában leginkább a 60-as 70-es évek felvételeiből válogat, de azért érinti a 80-as éveket is. Jobbnál jobb dalok, és fantasztikus, máshol nem hallható sztorik, emlékek jellemzik Magyarország egyik legismertebb lemezlovasának, és műsorvezetőjének műsorait. Egy-egy alkalommal a sarokba kerül egy előadó, vagy együttes. Ilyenkor a csapat élettörténetének áttekintése közben egyben az azzal kapcsolatos dalok is felcsendülnek. Ezen felül beszélgetések is hallhatók a műsorban.

 
 
 
 

BTL Poptarisznya Fm

Poptarisznya B.Tóth Lászlóval

Minden csütörtökön 10h-tól 13h-ig

Műsorvezető: B.Tóth László

A klasszikus Poptarisznya elmélete szerint a zenei tarisznyának tartalmaznia kell mindent, ami jó, lehet ez akár régi, vagy adott esetben új. Ezt a koncepciót tartja szem előtt B.Tóth László, aki egyben egy lehetetlennek látszó küldetést is vállal ezzel a jelen korban, mivel egyedülálló módon közel 50 év zenei repertoárját igyekszik bemutatni hétről hétre Poptarisznya Fm műsorában. Hogy mindez hogyan sikerül neki? Döntsék el önök! Nem fognak csalódni. De azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy ha valakitől, hát tőle bizton elfogadhatjuk a fent említett dalokat, mivel mindmáig autentikus képviselője a fenti időszaknak. (A klasszikus magnósblokkról még nem is beszéltünk…) További hab a tortán, hogy ezt a műsort több földi sugárzású rádió is átveszi, így akár URH-n is élvezhető a hamisíthatatlan Poptarisznya élmény! Régi és új dalok egy műsoron belül itt a Poptarisznya Fm-ben B.Tóth Lászlóval.

 
 
 
 

dalok-a-konyhabol-web

Dalok a konyhából Boros Csabával

Minden szerdán 20h-tól 22h-ig.

Műsorvezető: Boros Csaba

Észrevették már, hogy minden házibuli a konyhában kezdődik, illetve ott is ér véget? Hát ezért gondoltuk úgy, hogyha eleve onnan küldjük a dalokat, azzal nem nyúlunk mellé… Boros Csaba, az egykori Kenguru együttes, valamint a jelenlegi Republic zenekar basszusgitárosa főzi meg a hallgatóknak hétről hétre zenei konyhájában a komplett menüt. Az alapanyagok (dalok) előkészítésében segít neki BB, azaz Boros Bálint, a Zoom együttes énekes-gitárosa, aki egyébként nem mellesleg Csaba fia. Bálint fiatal kora ellenére jelentős lexikális zenei tudással rendelkezik, így méltán erősíti a csapatot.

A műsorban hétről hétre a Popzenétől egészen a Rockzenéig minden megtalálható, mi szem-szájnak ingere a 60-as évektől egészen napjainkig, illetve a dalok közt Boros Csaba saját emlékeit, és történeteit osztja meg a hallgatókkal úgy zenekari, mint magánéleti téren.

 
 
 
 

musicstory-web

Music Story Hajcser Attilával

Minden pénteken este 21h-tól!

Műsorvezető: Hajcser Attila

 
 
 
 

zeneturmix-kep-web

Zeneturmix Kiss Györggyel

Ideiglenesen nincs adásban

Műsorvezető: Kiss György

Minden ami pop, disco, sláger, 75-től napjainkig.

 
 
 
 

Total-90-web

Total’90 Rádió Show Coryval, és Orbán “Dj Mix” Tamással

Jelenleg nincs adásban

Műsorvezető: Cory & Orbán Dj Mix Tamás

A vadonatúj egy órás rádiós show arra vállalkozik, hogy visszahozza számunkra a 90-es éveket. A műsor felidézi a az évtized legnagyobb zenei sikereket és a ritkaságokat, visszarepít a legemlékezetesebb események közé és megszólaltatja  a legismertebb sztárokat.

___________________________________________________________________________

bluesmegallo-web

Bluesmegálló Kovács Józseffel

Minden csütörtökön 20h-tól 22h-ig.

Műsorvezető: Kovács József

Szélesítjük zenei repertoárunkat, vagyis egy új színnel gazdagodik a Poptarisznya.hu amúgy-is már színes zenei palettája. Ezennel ugyanis 20 órától útjára indul a BLUESMEGÁLLÓ, vagyis a Poptarisznya.hu Blues műsora.

A blues zene kialakulása óta, az eltelt több mint száz év alatt jelentős átalakuláson, fejlődésen ment keresztül. ”A blues a gyökér, minden más rajta a gyümölcs” mondta Willie Dixon chicagói blues zenész, a műfaj szürke eminenciása és egyik meghatározó alakja.  A rock and roll, a soul, a funky, a rock és a mai hip-hop zenei műfajok mind a blues hagyományaiból épültek fel és annak gyökereiből táplálkoznak. Az Egyesült Államok déli területein, a Mississippi deltáján kialakult és onnan útra kelt blues zene fejlődését csak az 1910-es évektől kezdődően tudjuk jól dokumentálhatóan nyomon követni, amikor a technika fejlődése lehetővé tette a hanglemezek gyors és olcsó elkészítését, amelyek először csak az afroamerikai közönséghez, majd évtizedekkel később már az ország legszélesebb, a fehér lakosságot is tartalmazó fogyasztói rétegéhez is eljutottak. (tovább…)

fodrok 2014 jav ujra

Fodrok Fodor Jánossal

Minden kedden 20-órától!

Műsorvezető: Fodor János

Végül is ez a műsor címe. Nem csak azért, mert utal a nevemre. Azért is, mert nekem a vízbe dobott kavics jut eszembe a szóról, vagyis a hatás. Csattan a kő, reagál a víz, apró hullámokat vet, válaszol. Fodrozódik. Hatás, ellenhatás. Üzenet. Üzenem: A víz erősebb a kőnél! Fodrok a műsor címe. Azért is, mert a szóról eszembe jut a szoknya. Azaz a Nő. S nekem az élet minden percében a legfontosabb talán a nő! Mert az maga az élet. A szépség, a gyönyör, a biztonság, a jövő, s ma már tudom, a múlt. Megint mikrofon mögé ültem. Néhány órára megint enyém lesz a világ, mert körbeölel a stúdió, mert szól a zene! Megint enyém lesz a világ, mert ha hív, beszélgethetek Önnel, Veled! Ha szót tudunk érteni. Ugyanis ebben a három órában nem érdekel a politika! Lerakom a telefont, ha pártoskodik, ha gáncsoskodik! Lerakom, ha primitíven buta! Gondoltam arra is, hogy legyen a műsor címe TLAN. Vagy IQ.-TLAN. Oka az volt, hogy riasztóan sok butasággal találkozom az utóbbi években. Előbújtak, az agyatlan hangoskodók, a középszerű hatalmaskodók, az IQtlanok! Azonban rájöttem, hogy még velük sincs kedvem konfrontálódni. Békességre vágyom, nyugalomra, okos szóra, szép zenére. Semmi másra! Ha autóban ül, épségben és jókedvvel akarom hazavezetni! Ha otthon van, egyedül a hanggal, velem, szeretni szeretném. Nem akarom megváltani a világot, s ha lesz vendégem, Őt sem engedem! Egyszerűen csak leszünk, Önhöz szólunk, s megtanulunk majd szépen hallgatni is. Persze, Rádióról lévén szó, csend nem lesz. De a csend hangjai szólhatnak Simon és Garfunkel megengedte. Engedje meg Ön is, hogy a Fodrok elérhesse önt és szeretteit! Kérem! Mondja meg másnak is: most a Poptarisznya.hu, no meg a Fodor várja Önt!

__________________________________________________________________________

rocksziget uj jo 4-3

Rocksziget Szigeti Ferenccel

Minden vasárnap 18h-tól 20h-ig

Műsorvezető: Szigeti Ferenc

Mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet! De jegyezd meg jól, míg a föld kerek, mindig lesznek rockerek, és még sorolhatnánk a magyar vonatkozású rockzenei idézeteket, de szerencsére jelen fórumon erre semmi szükség, hiszen az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai, és külföldi vonatkozású dalait vonultatja fel hétről-hétre rockműsorában Szigeti Ferenc, aki azért is lehet autentikus képviselője e műfajnak, mert hogy úgy mondjam kivette a részét a magyar rocktörténelemből. Gondoljunk csak a Corvina, illetve a Karthago együttesekre…

 

___________________________________________________________________________

 

btl komj km uj

Retro Koktél Komjáthy Györggyel

Minden harmadik héten előre bejelentett időpontban

Műsorvezető: Komjáthy György és B.Tóth László

Minden harmadik héten a Poptarisznya.hu stúdiójában élőben a magyar könnyűzenei rádiózás legendás alakja, Komjáthy György. A zenei rádiózás “atyja” ilyenkor, hogy finoman fogalmazzunk felforgatja a stúdiót, persze a szó pozitív értelmében. Fantasztikus 3 órát tölthetnek vele a Poptarisznya.hu hallgatói, melynek keretein belül a régmúlt idők történeteit, hangulatát, és nem utolsósorban zenéit hozza vissza, természetesen B.Tóth László közreműködésével. Ilyenkor a két barát és műsorvezetőtárs felidézi, a 60-as 70-es, valamint a 80-as évek rádiós emlékeit, és zenéit, vagyis a Rock and Roll-tól az Italodiscoig szinte minden hallható náluk.

 

__________________________________________________________________________

 

matine

Matiné Dombóvári Gáborral

Minden szombaton 9h-tól 12h-ig

Műsorvezető: Dombovári Gábor

A Matiné kifejezés jelentése: délelőtti színházi, film- vagy egyéb előadás. Esetünkben a délelőtti előadás jellegen van a hangsúly, ugyanis maga a műsor délelőtt 9h-tól 12h-ig tart minden szombaton. Az aktuális helyzettől függetlenül Dombóvári Gábor jóvoltából vidáman indul a szombat reggel, vagy délelőtt. Kitűnő zenék a Poptarisznya zenetárából, valamint színes hírek, érdekességek a nagyvilágból, színház és kultúra, illetve rengeteg érdekes beszélgetés valóban híres, és értékes emberekkel. A sport is kiemelt helyen szerepel a műsorban csakúgy, mint a Góltotó, melyben a hallgatók az adásban megtippelhetik az egyik aktuális futballmeccs végeredményét. A szerencsés nyertesek közt Gábor különféle nyereményeket sorsol ki. Matiné! Hogy valóban jól induljon a hétvége!

 

__________________________________________________________________________

 

mixtura

Mixtúra Orbán Dj Mix Tamással

Minden szerdán 14h-tól 16h-ig

Műsorvezető: Orbán Dj Mix Tamás

Egyve-Legek a javából. Orbán Dj. Mix Tamás műsora minden szombat este 6-tól 2 órában. Minden, ami mix, remix, mash up  a legnagyobb slágerek kicsit másképp. Olyan egyvelegeket és különleges felvételeket mutat be műsorvezetőnk minden héten, amiket más rádiók nem vagy csak nagyon ritkán játszanak. Minden adásban elhangzik A nap dala eredeti verzióban, hogy aztán meghallgathassuk, mit műveltek vele a kreatív dj-k, producerek. A Mash-Up Szekcióban bemutatjuk, hogyan házasítják össze a mixerek a legnagyobb sikereket a különböző korokból, és stílusokból. A nap előadója előtt egy megamix-szel tisztelgünk, a Remix Szekcióban pedig az unalomig ismételt verziók helyett jönnek a legjobb slágerek különleges változatai. Az elhangzott felvételek videoverziói és további információk megtalálhatók Orbán Dj. Mix Tamás Facebook oldalán.

 

__________________________________________________________________________

 

koktel_honlap [442x303]

Péntek esti koktél Popovics Lászlóval

Minden pénteken 19h-tól 21h-ig

Műsorvezető: Popovics László

Péntek esti koktél Popovics Lászlóval, felrázva, nem keverve. Tudják, nehogy megártson, pusztán csak üdítsen, és szórakoztasson. Lazítson el ha úgy tetszik, de semmiképp se legyen zavaró, vagy tolakodó a jelenléte. Mindez a Péntek Esti Koktél receptje. És aki mindezt feltálalja: Popovics László. A műsorban szemezgetünk a 80-as, a 90-es, a 2000-es évek, valamint a jelenlegi kor slágereiből, (néha kicsit visszarévedünk a 60-as 70-es évekbe is…), megtűzdelve mindez a hallgatói gondolatokkal, esetleges kívánságokkal, és nem utolsósorban kabarészámokkal. Mert nevetni jó. A műsor szerves része még alkalmanként a Lemezkoktél-Lemezmúzeum. E műsorelem keretein belül egy aktuálisan kiválasztott régebbi bakelitlemez mutatkozik be, a rajta található dalokon keresztül pedig együtt emlékezhetünk a régmúlt időkre, és az akkori dalokra, hol vidáman nevetgélve, hol pedig komolyan,  romantikusan.

Péntek Esti Koktél! Hangolódjunk együtt a hétvégére!

 

__________________________________________________________________________

 

mixaktak

Mix Akták

Minden szerdán 16h-17h között

Műsorvezető: B.Tóth László és Orbán Dj Mix Tamás

A Mix Akták egy retro rádióműsor sorozat, amelynek minden egyes adásában az adott év legnagyobb slágereit keveri össze Orbán Dj Mix Tamás. Maga a műsor 4 komplett mixet tartalmaz, amelyeket B.Tóth László összekötőszövegei tesznek teljessé, megidézve ezzel az adott év hangulatát. A Mix Akták egy egyedülálló rádiós vállalkozás, amely eddig még soha nem hallott módon, egyedi mixek segítségével mutatja be a 80-as 90-es évek legnagyobb külföldi és magyar slágereit. Töltsön közel egy órát kedvenc dalaival mixben, és közben élvezze B.Tóth László kitűnő történeteit, visszaemlékezéseit az aktuális év kapcsán 1980-tól 2000-ig.

 

___________________________________________________________________________

 

Hangosfenykep

Hangos fénykép Bencze Attilával

Kéthetente minden első hétfőn 20-órától.

Műsorvezető: Bencze Attila

Bencze Attila műsora semmiképp sem nevezhető szokványos műsornak. Már a címe miatt sem… Hangos fénykép… Elgondolkodtató, hiszen a képek beszélnek. Beszélnek, mivel van mondanivalójuk. Ez persze fordítva is igaz. A műsorban ugyanis – lévén rádióműsorról van szó – leginkább beszélnek, és a beszélgetés kapcsán alakulhat ki a hallgatóban egy vagy több kép, esetleg fénykép. Amolyan hangos fénykép… Lám meg is fejtettük a műsor címét! Attila ugyanis ez alkalommal is beszélget, általában műsoronként egy vendéggel, aki a műsor ideje alatt nemcsak vendég, hanem a zenei szerkesztő is egyben. Ismert, és. kevésbé ismert, de mindenképp értékes, fontos emberek hétről-hétre itt a Hangos fényképben a Poptarisznya.hu-n Bencze Attilával.

 

__________________________________________________________________________

Hölgyválasz Sándor András

Hölgyválasz Sándor Andrással

Minden második hétfőn 20h-tól 22h-ig

Műsorvezető: Sándor András

Egy műsor a női lélek rejtelmeiről. Mostantól nem csak olvasni, de hallgatni is lehet a „Mélyinterjúk”-at. A Poptarisznya.hu rádióban minden második hétfőn 20 órától Sándor András faggatja a szebbik nem képviselőit. A kétórás „tréning” nem csak férfiaknak szól, de nekik igenis kötelező, hiszen megtanulnak a nőkre figyelni. (tovább…)