a retro netrádió

Névnapok

Orsolya


Fővinfom
Fővinform
Útinform
Útinform
Hölgyválasz Sándor András

Hölgyválasz Sándor Andrással

Minden második hétfőn 20h-tól 22h-ig

Műsorvezető: Sándor András

Egy műsor a női lélek rejtelmeiről. Mostantól nem csak olvasni, de hallgatni is lehet a „Mélyinterjúk”-at. A Poptarisznya.hu rádióban minden második hétfőn 20 órától Sándor András faggatja a szebbik nem képviselőit. A kétórás „tréning” nem csak férfiaknak szól, de nekik igenis kötelező, hiszen megtanulnak a nőkre figyelni.

Ahogyan Müller Péter is tanítja: a hölgyekre igenis meg kell tanulni figyelni.

 

A „Lélekbulvár Mélyinterjúk” című weboldal két és fél évvel ezelőtt indult hódító útjára. Sándor András, a honlap gazdája azt a célt tűzte ki, hogy a bulvárcirkusz közepén természetes emberi hangokat csalogasson elő beszélgetőpartneriből, akik javarészt a közélet és a szórakoztatóipar híres szereplői közül kerültek ki, bár az utóbbi időben egyre több hétköznapi hőst is megszólaltatott.

Az oldal a nagy médiatámogatottságnak – Story, BEST, Nők Lapja Cafe, Hír24, Story Online – köszönhetően hamar megtalálta a közönségét, s a weben található interjúk olyan sikert arattak könyv formában is, hogy az azóta eltelt időben komplett sorozattá bővült. A Mélyinterjúk című kötetből már három rész is megjelent, sőt egy válogatás-könyv is napvilágot látott a legjobb interjúkból.

Épp itt volt hát az ideje, hogy a szerző ne csak írásban adja vissza a beszélgetések hangulatát, hanem az elektronikus médiába is átültesse a Mélyinterjúkat.

 

Miért pont a Poptarisznya.hu?

 

András számára nem is volt kérdés, hogy ezt a fajta műsort a Poptarisznya.hu rádiónak ajánlja fel elsőként. A rádió vezetősége azonnal meg is találta vele a közös hangot.

„Gyakran feltették az elmúlt napokban a kérdést. Miért pont a Poptarisznya.hu? Pofonegyszerű a válasz: ennek a műsornak ott a helye.

Nem ismerek még egy olyan szerkesztőséget a mai médiában, ahol ennyi SZAKEMBER, rádiós legenda dolgozna, és akikkel ennyire egy nyelvet beszélnénk. Pontosan azokat az értékeket képviselik, amit én gondolok a világról. Kölcsönösen tiszteletben tartjuk egymás szaktudását, érdemeit, ezért szabad kezet kaptam. Hol van még olyan rádió Magyarországon, ahol két órában valóban őszintén figyelve lehet érdeklődni a beszélgetőpartner lelke iránt? Minden egyéb fórumon a celebek uralják az adásidőt, itt azonban még egy hétköznapi hőst is bemutathatok, ha az élete valóban példaértékű.” – mondja Sándor András.”

 

„Komoly rangot jelent ehhez a csapathoz tartozni”

 

„Mégis, a legfontosabb ok, amiért a Poptarisznya.hu mellett döntöttem: számomra komoly rangot jelent ehhez a csapathoz tartozni. Egy B. Tóth Lászlóval, Komjáthy Györggyel, Fodor Jánossal vagy Dombóvári Gáborral egy szerkesztőségben dolgozni igenis rangot jelent. Ahogyan a rádióban dolgozó minden egyéb munkatárssal, akik szintén roppant emberiek és barátságosak, s ők is kiváló szakemberek Hajcser Attilától kezdve Orbán Tamáson át Popovics Lászlóig. És itt hosszan sorolhatnám a többieket is.”

András szerint van még egy fontos tényezője, amiért nem hagyományos frekvencián, úgynevezett „hagyományos” rádióban indítja el a műsort.

 

Amerikában már internet rádiók szólnak az autókban

 

„Az interneté a jövő. Ahogyan ma már a zenészek sincsenek kiszolgáltatva egy lemezkiadónak, úgy a médiában dolgozó embereknek sem kell a nagy kereskedelmi televízióknál és rádióknál kilincselniük, hiszen minden produktum kilőhető a nagyvilágba. B. Tóth Laci mesélte, hogy amikor Amerikában járt, a Poptarisznya.hu-t hallgatta az autóban. Odakint a Google az autópályákon is kiépítette a wifi rendszert. De nem kell ennyire messzire mennünk, hiszen ma már minden valamirevaló vonaton és buszjáraton ingyenes wifit biztosítanak az utazótársaságok.

Körülbelül 15 ezer forintos befektetetéssel idehaza is lehet internetrádiót hallgatni az autóban. Egy audio kábel kell hozzá és egy megfelelő mobil-internet előfizetés, amelyek szintén egyre kedvezőbbek. És az egyszeri beruházás után már fillérekért, szinte ingyen hallgatható a műsor a kocsiban, hiszen internet előfizetése egyébként is van a legtöbb embernek.

Rohamtempóban fejlődik a technika, rövidesen mindenhol internetrádiók fognak szólni. Én a jövőt választottam és az alkotói szabadságot. No meg az értékeket.”

 

Miért pont a nők?

 

„Az egész világ a nők körül forog. Mi pedig, a férfiak egész életen át azt kutatjuk, miként működik a női lélek. Próbáljuk megérteni őket. Műsoromban olyan, a munkájukban kiemelkedő hölgyeket látok vendégül a legkülönbözőbb szakmákból – főleg a szórakoztatóipar irányvonalait megtartva – , akik munkájukkal példaképek is lehetnek. Két órában, sok-sok zenével közhelymentes, mély beszélgetésre számíthatnak a hallgatók.”